Ninove 28 Mar 2020 - 23u43
Clear Sky
12.57°C

Dief, die oudere personen viseert, opgepakt

23 januari 2019
Dief, die oudere personen viseert, opgepakt

NINOVE – Sinds begin november 2018 zijn meerdere - meestal oudere - mensen het slachtoffer geworden van een man, die hun geld ontvreemdde door middel van een list.

Hij sprak zijn slachtoffers aan en vroeg de weg of wisselgeld voor de parkeermeter. Vervolgens zorgde hij voor verwarring bij zijn slachtoffers; hij maakte hiervan gebruik om geld te stelen uit hun portefeuille.

Het gaat om minstens vijf feiten in Ninove. Van deze feiten waren camerabeelden, zowel van de verdachte als van de wagen waarmee hij zich mogelijk zou verplaatsen. Die wagen stond geseind.

Gisterennamiddag is het voertuig gecapteerd door de ANPR-camera van de politie in Mechelen. Zij kon de verdachte onderscheppen.

Het gaat om een 30-jarige Roemeense man, zonder gekende woonplaats in België. Hij komt in aanmerking voor de feiten in Ninove, maar ook voor meerdere pogingen.

De verdachte wordt op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

ADU

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons