Ninove 20 Feb 2020 - 09u07
Lichte regen
6.27°C

Rode Kruis overhandigt brevetten aan cursisten

26 januari 2019
Rode Kruis overhandigt brevetten aan cursisten

NINOVE – De Rode Kruis-afdeling Ninove reikte de brevetten uit aan de geslaagde cursisten van de combinatiecursus 'Eerste hulp en helper'.

Op 14 september ging de EHBO-cursus van start, waarvoor 18 vrijwilligers zich inschreven. 15 van hen zijn geslaagd en kregen hun brevet uitgereikt.

Ze leerden kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verstikking, breuken, ontwrichtingen, vergiftigingen, hartaanval of beroertes aanpakken en reanimeren met een AED-toestel.

Het Rode Kruis is op tal van evenementen actief, gaande van wielerwedstrijden, carnaval, parkconcerten tot jumpingwedstrijden en muziekoptredens. Burgemeester Tania De Jonge en de schepenen Marc Torrekens en Veerle Cosyns feliciteerden de cursisten en vrijwilligers.

Een nieuwe cursus begint in september 2019. Het Rode Kruis is ook op zoek naar vrijwilligers en lesgevers. Als je interesse hebt, kun je contact opnemen met de afdeling Ninove.

Info: inschrijven voor de cursus of zich aanmelden als vrijwilliger kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GNE – Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons