Ninove 02 Jun 2020 - 20u29
Scattered Clouds
27.4°C

Tania De Jonge is officieel beëdigd als burgemeester

28 januari 2019

GENT/NINOVE – Tania De Jonge legde maandag 28 januari  om 11 uur de eed af als burgemeester. Zij deed dat in handen van waarnemend gouverneur Didier Detollenaere in diens statige ambtswoning aan de Vlasmarkt. Haar naaste familieleden vergezelden haar. Ninofmedia bracht die plechtigheid live en had nadien met de burgemeester een kort gesprek.

De Ninoofse burgemeester was de laatste van de 60 Oost-Vlaamse burgemeesters om de eed af te leggen. De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans had haar benoeming op 16 januari betekend. De eedaflegging bij de waarnemend gouverneur was de laatste officiële stap.

Gelet op de moeilijke situatie, die na 14 oktober was ontstaan, kwam de vorming van een bestuursmeerderheid tussen Samen, de Open VLD en Joost Arents (Onafh.) maar op de valreep tot stand.

De burgemeester beseft dat ze aan het hoofd komt van een verdeelde stad, waarvan 40 procent niet voor deze meerderheid heeft gestemd. Aan de gouverneur verklaarde ze naar haar eedaflegging het welzijn en de veiligheid van Ninove als eerste doelstelling te nemen. Zij en haar collega’s hebben de komende zes jaar tijd en gelegenheid om hun programma uit te werken en uit te voeren. Een eerste confrontatie met de oppositie volgt alvast tijdens de gemeenteraad donderdagavond 31 januari. Daar stelt zij de startnota voor, waarop Forza en de N-VA-verkozene ongetwijfeld hun kritische bedenkingen zullen formuleren.

Maar eerst was er de eedaflegging, in bijzijn van haar naaste familie. Door alle drukte van de coalitievorming had ze voor hen tijdens de kerstdagen weinig tijd gehad. Die wou ze nu inhalen.

Tania De Jonge is ook kandidaat voor de verkiezingen van 26 mei. Op welke plaats of voor welk parlement, kon/wou ze nog niet zeggen. Mocht ze verkozen zijn, dan wil ze vooral ijveren om de ongelijke verdeling van het Gemeentefonds recht te trekken ten voordele van Ninove.

Het volledige verslag van de eedaflegging en de interviews naderhand kunt bekijken in de link hieronder.
 https://www.facebook.com/Ninofmedia/videos/278743609486919/

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons