Ninove 07 Jun 2020 - 09u24
Overcast Clouds
11.48°C

Reiniging van de straatkolken in de binnenstad - Tijdelijk parkeerverbod van 18 tot 22 februari

14 februari 2019
Reiniging van de straatkolken in de binnenstad - Tijdelijk parkeerverbod van 18 tot 22 februari

NINOVE – De firma ABOG nv reinigt in opdracht van de rioolbeheerder RioPact twee maal per jaar machinaal de straatkolken. Het slib van deze reinigingsbeurten wordt nadien naar een erkend verwerkingscentrum afgevoerd.

Goed functionerende straatkolken (rioolputjes) en een proper rioleringsnet staan garant voor een vlotte doorstroming bij zware regenval. Niet goed functionerende straatkolken kunnen wateroverlast op de wegen veroorzaken.

Een preventief onderhoud en een goede werking van het rioleringsstelsel zijn van belang om wateroverlast te voorkomen. Als je een straatkolk voor jouw deur hebt, heb je er alle belang bij dat die in goede staat is en blijft.

Behalve regenwater vangt een straatkolk ook al het vuil op, dat het regenwater wegspoelt. Het gaat voornamelijk om zand, bladeren en zwerfvuil. Een straatkolk is een soort bezinkput, die ervoor zorgt dat het vuil in de kolk achterblijft en het water door middel van een overloop wwegvloeit.

Bij het reinigen van de kolken in je straat zal een tijdelijk parkeerverbod van kracht zijn. Het verkeer kan wat hinder of vertraging ondervinden door de werkzaamheden.

Planning

  • Maandag 18 februari 2019: Preulegem, Gentsestraat, Geraardsbergsestraat.
  • Woensdag 20 februari 2019: E. De Deynstraat, Koepoortstraat, Nederwijk, Pamelstraat.
  • Donderdag 21 februari 2019: Weggevoerdenstraat, Stationsstraat, Astridlaan, Moeder Tiburcestraat, Omer Van Trimpontstraat, Keldermeersbaan.
  • Vrijdag 22 februari 2019: Parklaan, Vooruitgangsstraat, Vrijheidsstraat, Nijverheidslaan, Vredelaan, Arbeidsstraat, Pollarestraat, Brusselstraat.

Opgelet: afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit wijzigen.

Stel je een verstopping van een straatkolk vast, dan kan je dit melden via het meldingsformulier in het SIS-systeem.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons