Ninove 04 Jun 2020 - 07u07
Overcast Clouds
20.36°C

Warme oproep: wie toont zijn hart voor Tara?

20 februari 2019
LIEDEKERKE - Het leven van Tara De Bolle en haar gezin werd volledig op zijn kop gezet rond de jaarwisseling. Tara werd besmet met de vleesetende bacterie, lag drie weken in een kunstmatige coma en verloor uiteindelijk haar armen en benen. Familie en vrienden zetten een grootschalige actie op gang om geld in te zamelen, geld dat Tara broodnodig heeft om een menswaardig bestaan te kunnen leiden.
 
Tussen Kerstmis en Nieuwjaar vorig jaar in 2018 werd Tara ziek. Het leek een zware griep te zijn. Maar het ging van kwaad naar erger, en toen ze niet meer rechtop kon lopen van de pijn werd ze opgenomen op spoed. Daar werd ze echter naar huis gestuurd met de mededeling dat ze lage infectiewaarden in haar bloed had en na het weekend maar eens moest terugkomen.
 
Maar haar toestand werd zwaar onderschat en het ging van kwaad naar erger met de 33 jarige vrouw uit Liedekerke. Op een dag tijd waren de infectiewaarden verdubbeld, moest ze constant overgeven en kreeg ze een beklemmend gevoel op haar borstkas. Tara werd in allerijl in een ander ziekenhuis opgenomen, waar ze in een kunstmatige coma werd gebracht.
 
Op 31 december kreeg de familie het verdict: Tara was het slachtoffer van de vleesetende bacterie. Deze eerder zeldzame maar gevaarlijke bacterie is haar lichaam binnengeslopen via een kloofje tussen haar tenen, met alle ernstige gevolgen vandien. Tara lag drie weken lang in coma, en wat erger was, het weefsel van haar armen en benen begon zienderogen af te sterven, met als gevolg dat de dokters geen andere keuze hadden dan tot amputatie over te gaan.
Tara verloor de helft van beide onderarmen en haar onderbenen, knieën inbegrepen.
 
Onnodig gezegd dat dit het leven van Tara en haar gezin totaal overhoop gooit; de simpele kleine dagdagelijkse handelingen zoals naar toilet gaan of eten en drinken zijn een beproeving geworden. Een redmiddel voor haar zouden elektrische prothesen zijn, die haar toch nog zouden kunnen helpen om enige zelfstandigheid te krijgen. Maar het hoeft niet gezegd dat deze prothesen immens duur zijn uiteraard. Bovendien heeft zij ook een elektrische rolstoel nodig én moet hun woning aangepast worden aan haar noden.
Familie en vrienden sprongen meteen in de bres en richtten de Vzw 'Hart voor Tara' op, een benefietactie om zoveel mogelijk geld in te zamelen om alle hulpmiddelen te kunnen bekostigen.
 
En ook u kan helpen natuurlijk, door paaseitjes te kopen, door respectievelijk op zaterdag 27 en zondag 28 april naar de grote benefietavond en -namiddag te gaan in de Warande te Liedekerke of gewoon door een centje te storten op het rekeningnummer BE60 7340 4644 0070.
Alle verdere acties zijn te volgen op de Facebook pagina 'hart voor Tara'. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Wij hadden een gesprek met Jena Van Belle, een nichtje van Tara die alle acties voor haar tante met hartverwarmend enthousiasme mee coördineert. We hopen dan ook dat Tara niet alleen op de empathie maar ook op enige hulp kan rekenen van de Ninovieters!
BDB

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons