Ninove 03 Jun 2020 - 20u03
Overcast Clouds
20.36°C

GO! Atheneum is eerste 'Hartveilige school' in Ninove

01 mei 2019
GO! Atheneum is eerste 'Hartveilige school' in Ninove

NINOVE - Het GO! Atheneum is de eerste ‘Hartveilige school’ van Ninove. 

De school installeerde in de gebouwen AED-toestellen, en behaalde daardoor het label van 'Hartveilige school'. Ze ondertekenden ook de samenwerkingsovereenkomst ‘Hartveilig’ met het Rode Kruis en organiseerden een opleiding reanimeren en defibrilleren voor het personeel.

"Ook een deel van de leerlingen heeft lessen gevolgd om met de AED-toestellen te leren werken", vertelt Nicole Ronsijn van het Rode Kruis Ninove.

Bovendien is het volgen van een EHBO-cursus voor de leerlingen van het vijfde jaar opgenomen in het leerplan, een initiatief dat navolging verdient.

De school ontving het bord 'Hartveilige school'.

GNE

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons