Ninove 01 Jun 2020 - 13u20
Scattered Clouds
14.56°C

Chauffeur, die zwaar ongeval veroorzaakte op Brakelsesteenweg, voor de rechter

20 mei 2019

NINOVE – De chauffeur, die vorig jaar 09 juni op de Brakelsesteenweg een zwaar verkeersongeval veroorzaakte, moest zich verantwoorden voor de politierechter. Hij riskeert een boete van € 400.

Die bewuste zaterdagavond was J. V. op weg naar huis. Op de Brakelsesteenweg, ter hoogte van de Aardeweg, verloor hij de controle over zijn stuur. Hij botste tegen een mobilhome, die uit de tegenovergestelde richting kwam. De klap was bijzonder hevig. De mobilhome knalde nog tegen enkele andere personenwagens en belandde tegen de gevel van een huis.

De materiële schade was aanzienlijk. Als bij wonder vielen er geen doden, maar de bestuurder van de mobilhome raakte zwaargewond, net als J.V. De Brakelsesteenweg was lange tijd volledig afgesloten voor het verkeer; diverse brandweerkorpsen, ziekenwagens en de MUG-dienst waren aanwezig.

J.V moest zich nu voor de politierechter verdedigen. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, bleek ook ter zitting niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk is hij door vermoeidheid even in slaap gevallen, met de gekende gevolgen.

Politierechter Mireille Schreurs houdt de zaak nog even in beraad en doet volgende week uitspraak.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons