Ninove 24 Feb 2020 - 04u30
Lichte regen
12.43°C

Ninoofse zwerfvuiljagers hebben het hart op de juiste plaats

29 juni 2019

NINOVE – Afgelopen zaterdag organiseerden de Ninoofse Zwerfvuiljagers in de Hospitaalkerk een kort officieel moment.

Eerder deze maand ontvingen de Ninoofse Zwerfvuiljagers de Prijs voor Toerisme 2019. Aan de prijs was ook een geldbedrag van 500 euro verbonden. Bij de overhandiging had Kris De Wit verklaard, dat het geld naar een goed doel zou gaan.

Hij maakte zaterdag in de Hopsitaalkerk de goede doelen bekend. Na rijp beraad kozen zij twee verenigingen uit.

250 euro gaat naar ‘Zonder honger naar bed’. Deze vrijwilligers houden zich bezig met armoedebestrijding en ondersteunen gezinnen, die het financieel niet onder de markt hebben. “Het geld zal onder andere gaan naar de organisatie van het Sinterklaasfeest in zaal De Roos, later dit jaar”, zegde Brigitte Van Bellingen.

De andere 250 euro is voor de vzw Schoonderhage, die het geld voor de algemene werking goed kan gebruiken.

JTR

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons