Ninove 19 Jul 2018 - 23:32
Bewolkt
20°C

Buurtbewoners verenigen zich

30 juli 2017
Zware vrachtwagens in de Fonteinstraat voor Nervia Zware vrachtwagens in de Fonteinstraat voor Nervia

#Okegem - De uitbreidingsplannen van Nervia Plastics in de dorpskern van Okegem zorgen voor heel wat protest bij de buurtbewoners. De buurt vreest toenemend zwaar verkeer door de dorpskern en bijkomende geluidsoverlast. Twee jaar geleden werd de vernieuwing van de milieuvergunning al zwaar gecontesteerd. De stad legde toen voorwaarden op voor de vernieuwing van de milieuvergunning. Het bedrijf schendt al sinds dag één deze voorwaarden. De geluidshinder is fel toegenomen en het aantal vrachtbewegingen is veel hoger dan wat Nervia pretendeert. Het bedrijf wil nu nog verder uitbreiden temidden van een woonzone. Dit is onbegrijpelijk. Nervia plastics is al lang de grootte van een bedrijf in een ambachtelijke zone ontgroeid. Enkele buurtbewoners bundelen nu de krachten en starten de online petitie ‘Hou Okegem leefbaar

Ze roepen alle inwoners van Okegem op om de petitie te tekenen vóór 5 augustus. De petitie kan ook discreet zonder naamsvermelding worden ondertekend.

 

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons