Ninove 02 Jun 2020 - 20u48
Scattered Clouds
27.4°C

Waterratten springen voor Big Jump in Dender

14 juli 2019

NINOVE – De tweede zondag van juli springen duizenden deelnemers over heel Europa in rivieren en beken om aandacht te vragen voor proper water.

De kwaliteit van het water in beken en rivieren voldoet na jaren inspanningen nog steeds niet aan de richtlijnen van de Europese Kaderrichtlijn Water.

In Ninove is Natuurpunt de drijvende kracht achter de Big Jump. Op zondag 14 juli werd tijdens de Big Jump in de Dender gesprongen vanaf de aanlegsteiger aan 't Oeverstekske t.h.v. het stadspark. Nadien mochten de durvers ook vanaf de voetgangersbrug springen.

De stad Ninove en de brandweer zorgden voor ondersteuning, zodat alles veilig verliep. De diepte van de Dender is op deze plaats 2,5 meter en de watertemperatuur bedroeg 23 graden.

Naast een dertigtal deelnemers aan de eigenlijke sprong waren ook talrijke toeschouwers opgedaagd om vanaf de oevers het schouwspel te bekijken, dit ondanks het minder mooie weer.

We vroegen enkele springers hoe het water was en aan Wouter Mertens van de initiatiefnemende vereniging Natuurpunt Ninove naar zijn doel.

GNE  - Foto's Giovanni Neckebroeck

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons