Ninove 28 May 2020 - 22u39
Clear Sky
20.54°C

Zwembad De Kleine Dender een halve dag gesloten voor controle van de tegels

19 juli 2019
Zwembad De Kleine Dender een halve dag gesloten voor controle van de tegels

NINOVE – Een extra controle van de loszittende wand- en vloertegels in De Kleine Dender is nodig. Daarom zal het zwembad maandag 22 juli gesloten zijn tussen 7.30 uur en 13 uur.

De Kleine Dender is sinds 2004 in gebruik. Vrij snel sprongen aan de kleedkamers en rond de zwembaden tegels stuk of kwamen ze los. De voorlopige herstellingen geven de vloer inmiddels het uitzicht van een lappendeken. In 2009 besliste de stad om de aannemer en de architect te dagvaarden voor die problemen, maar het is wachten op een uitspraak. Pas daarna zal een definitieve herstelling mogelijk zijn.

Sportschepen Marc Torrekens (Open VLD) legde tijdens de gemeenteraad van 17 juli 2018 een vrijblijvende offerte voor van CREAT (afdeling van Farys, de vroegere watermaatschappij) om de herstellingen te begeleiden. Er waren twee mogelijke herstelperiodes: vanaf 10 december 2019 of na de paasvakantie, vanaf 20 april 2020. Maar na kritische bedenkingen van de oppositie was dat dossier ingetrokken.

De gemeenteraad ging op 13 september 2018 dan toch akkoord met die projectbijstand via CREAT voor de herstellingswerken. Die zijn geraamd op € 26.100 (exclusief BTW).

Inmiddels gaat het van kwaad naar erger. Vorige maand moest het zwembad zelfs vroeger sluiten omdat opnieuw muurtegels waren losgekomen. En dus dringt opvolging zich op, al blijven dit pleisters op een houten been. De stad laat in eigen beheer de loszittende wandtegels verwijderen en de gaten van de weggenomen vloertegels opvullen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons