Ninove 28 May 2020 - 20u58
Clear Sky
20.54°C

Sofie en Tom verwelkomen je in 'Bar Sajet'

22 juli 2019

NINOVE – Is Bar Sajet een wolwinkel, waar je ook iets kan eten en drinken? Of is het een koffie- en lunchbar, waar je wol kunt kopen? Stap vanaf dinsdag 23 juli even binnen in de Biezenstraat 11 en vergewis je van de heel eigen, maar aangename sfeer in Bar Sajet.

“Een uit de hand gelopen hobby”, beantwoordt Sofie Van Kerkhoven onze vraag naar het hoe en het waarom van Bar Sajet. “Enkele jaren terug zocht en vond ik een hobby: haken en breien. Ik heb heel wat geleerd van mijn mama en oma en kom uit een creatieve familie. Bovendien houden Tom en ik van lekker eten en drinken. En dus is Bar Sajet voor ons een heel logische combinatie.”

Haar man, Tom Verbeken, volgde tien jaar terug een koksopleiding. “Aanvankelijk wou ik een restaurant openen. Via de omweg van een frituur kan ik nu mijn culinaire ambitie kwijt in Bar Sajet. Het was in de eerste plaats een project van Sofie. Nadien is de idee van een lunchbar gegroeid en raakte ik erbij betrokken. Ik steun jaar ten volle; we zijn het gewoon om samen te werken.”

Workshops

Je kunt in Bar Sajet terecht voor wol – sajet – uiteraard, maar ook voor heel veel leuke en gepersonaliseerde artikels, babyspullen en koffertjes. Sofie: “Vanaf september organiseer ik een haakcafé, gedurende één avond en één zondag. Haken en breien is weer in, zodat we een heel breed en geïnteresseerd publiek kunnen bereiken. Er staan ook nog andere workshops op de planning. Daarvoor kijk je best op onze Facebookpagina.”

Culinair

Maar er is ook het aanbod van eten en drinken. Sofie volgde een cursus barista en zoals gezegd heeft Tom een stevige culinaire basis als kok. “Uiteraard kun je bij ons terecht voor een vers gezette koffie, eventueel met een van onze zelfgebakken taarten. We serveren ook mocktails en diverse soorten streekbier. We werken graag met streekproducten en lokale leveranciers. Voor onze lunch en toast gebruiken we bijvoorbeeld het ambachtelijk brood van bakkerij Andries. Verder bieden wij spaghetti en salades aan en in de wintermaanden lekkere soep. Onze lunch van de dag maken wij met dagverse seizoenproducten.”

Info: Bar Sajet is open van dinsdag tot zaterdag, tussen 9 en 18 uur. Je vindt de zaak in de Biezenstraat 11 Ninove. Volg Sofie en Tom op hun Facebookpagina Bar Sajet.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons