Ninove 05 Jun 2020 - 05u24
Broken Clouds
9.63°C

Ninoofs brandweerkorps brengt hulde aan overleden collega’s uit Heusen-Zolder

12 augustus 2019

NINOVE – De vlaggen hingen maandag 12 augustus halfstok aan de brandweerkazerne van Ninove. Rond 14 uur was de Désiré De Bodtkaai even afgesloten voor een eresaluut aan de twee omgekomen brandweerlieden bij de brand in Heusden-Zolder dit weekend

De sirenes loeiden en de brandweer salueerde. Ook het schepencollege was aanwezig.

Burgemeester Tania De Jonge, ook voorzitter van de hulpverleningszone Zuid-Oost, reageerde aangeslagen door het gebeuren bij het korps van Heusden-Zolder. Daar kwamen gisteren twee brandweerlui om bij het bestrijden van een brand in een leegstaand pand in Beringen.

“Al sinds ik gisteren het nieuws vernam, zijn mijn gedachten bij die mensen, hun familie en het korps, dat ook hier eigenlijk één grote familie is. Dergelijke ongevallen kun je niet voorkomen. Die mensen zijn voldoende deskundig en hebben een strenge opleiding. Zij weten wat ze in dergelijke omstandigheden moeten doen. Maar het blijft altijd een inschatting van de risico’s van het gebouw en wat daarbinnen kan gebeuren. We moeten beseffen hoe belangrijk en tegelijk hoe kwetsbaar onze mensen zijn in hun werk om ons te beschermen. Als daarbij iemand het leven laat, stemt je dat altijd heel triestig.”

De hulde, die het Ninoofse korps aan de beide collega’s bracht, toonde nogmaals de sterke onderlinge band aan tussen alle hulpverleners.

“Wees altijd bewust van de risico’s van ons beroep”, gaf brandweerkapitein Tom Van Esbroeck nog aan zijn korps mee. “We komen gelukkig niet zoveel zware incidenten tegen. Maar toch doe ik nog een oproep om zeker naar de trainingen te blijven komen en altijd goed de bevelen op te volgen van jullie commandant.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons