Ninove 01 Jun 2020 - 12u48
Scattered Clouds
14.56°C

Groen licht voor viswedstrijd aan café Den Belleman

13 augustus 2019

NINOVE/OKEGEM – Blauwalgen spelen de vissers parten. De viswedstrijd donderdag 15 augustus van ‘De Bertjes’ aan de Denderkaai mag wel plaatsvinden. De federale wedstrijd van de ‘Waterduivels’ zondag 18 augustus in Okegem dan weer niet. Twee keer dezelfde Dender, twee keer een andere uitkomst. De ene viswedstrijd is de andere niet.

Sinds 02 augustus geldt het burgemeestersbesluit dat elke vorm van zachte recreatie en vissen op de Dender in Ninove verbiedt. De bloei van de blauwalgen maakt dat giftige stoffen vrijkomen, die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Maar de viswedstrijd van ‘De Bertjes’ ter hoogte van café Den Belleman kan plaatsvinden. Het is een open wedstrijd, waaraan iedereen kan deelnemen. Voorzitter Bart Covens en uitbater Hubert Simoens halen opgelucht adem. “Dat kan doordat burgemeester Tania De Jonge een aanpassing heeft toegelaten op het visverbod. We mogen die wedstrijd organiseren op eigen risico. Op zich is dat heel beperkt, aangezien we die vis terugzetten in de Dender en het contact ermee minimaal is.”

In Okegem daarentegen, even stroomafwaarts, kan de federale viswedstrijd zondag 18 augustus niet doorgaan. Voorzitter Willy Willekens en het bestuur van de ‘Waterduivels’ moeten zich houden aan het visverbod. “Het is niet de eerste keer deze zomer, dat men een wedstrijd moet afgelasten door het zogenaamde algenbesluit. Wij hebben dan maar geopteerd om zondag te gaan vissen op het zeekanaal Gent-Terneuzen.” Want vissen blijft hun lust en leven, zo legde ons de voorzitter uit.

Praktisch

  • Datum en tijdsduur: donderdag 15 augustus, van 9 uur tot 14 uur – Trekking plaatsen om 7 uur – Prijsuitreiking om 17 uur.
  • Plaats: Denderkaai ter hoogte van café Den Belleman.
  • Inschrijven kan tot 14 augustus 20 uur in café Den Belleman.
  • Inleg: € 10.
Info: Hengelsport Oost-Vlaanderen.
 
https://www.ninofmedia.tv/nieuws/item/2961-wijziging-van-het-blauwalgenbesluit

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons