Ninove 25 May 2020 - 18u14
Scattered Clouds
16.51°C

Ark van Pollare: op bezoek bij mensen met een oneindig groot hart voor dieren

25 augustus 2019

LENNIK – De Ark van Pollare is een vzw voor de opvang van weidedieren en tevens een zorgboerderij, en werd in 2013 opgericht door Hans Lenvain en zijn partner Els De Saveur. De ark kreeg in april 2019 echter een nieuwe bestemming en verhuisde van Pollare naar Lennik. Ninofmedia ging een bezoekje brengen om te polsen hoe het ondertussen met onze Ninoofse dierenvrienden is gesteld.

De verhuis naar Lennik, dankzij L&S Vastgoed, was meer dan welkom. Hier hebben ze namelijk meer ruimte en dat betekent meer opvangmogelijkheden voor nog meer dieren.

Ondertussen bestaat het vaste team uit maar liefst dertien mensen. Zij kunnen ook rekenen op de broodnodige steun van vele vrijwilligers, die mee de handen uit de mouwen steken waar nodig.

Gedurende de zomermaanden waren zij iedere zondag van 14 tot 16 uur geopend voor het publiek. Wegens het grote succes wordt deze actie nog verlengd gedurende de zondagen in september. Een aanrader, want bij het betreden van het prachtige domein krijg je onmiddellijk een gevoel van rust in lichaam en geest.

Ninofmedia had de gelegenheid om een kijkje te nemen in de wondere, mooie, ontroerende maar ook wel keiharde wereld van een opvangplek voor achtergelaten en verwaarloosde dieren. Groot respect!

Info: de Ark van Pollare.

BDB

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons