Ninove 02 Jun 2020 - 21u00
Scattered Clouds
27.4°C

Volkstuintjes Graafland officieel geopend

15 september 2019

NINOVE – Op het einde van de zomer zijn de volkstuintjes van Graafland officieel in gebruik genomen. Het stadsbestuur en de geïnteresseerde bezoekers konden zich zondagnamiddag 15 september vergewissen van de eerste weldadige oogst.

Uiteraard is Graafland meer dan een volkstuinencomplex. Burgemeester Tania De Jonge verwees in haar welkomstwoord naar de maatschappelijke waarde van dit groenproject. Ze vermeldde uitdrukkelijk de inzet van de vele vrijwilligers, de Graaflanders, voor deze mooie plek aan de rand van de stad.

De stuwende kracht achter dit project, milieuschepen Wouter Vande Winkel, haakte daarop in. “Ik ben blij om een project van deze omvang te kunnen openen. Al sinds een kwarteeuw blijkt de behoefte aan volkstuintjes in Ninove heel groot. Het is een voorbeeld van hoe participatie moet en kan werken. Je kunt hier genieten van de omgeving en het brengt mensen bij elkaar.”

Dat Graafland ook verwijst naar de grens tussen het voormalige hertogdom Brabant en het graafschap Vlaanderen, kon hem als historicus natuurlijk bijzonder charmeren.

“Een droom, een plek waar het goed is om te zitten”, aldus Gerda Bellemans, voorzitter van de vzw Graafland. “Het is hier blijkbaar goede grond met een mooie opbrengst voor het eerste jaar. Je ziet hier ook veel vlinders, vogels, bloemen.”

Freddy, met 50 jaar ervaring als tuinder, keurde de eigen oogst en deze van de andere Graaflanders en zag dat deze zeer goed was. Hij hielp met raad en daad “maar iedereen kan nu zijn plan trekken.”  En soms moet je als tuinder wat geluk hebben, als hagelbuien net dat stukje Ninove laten links liggen.

Suzanne en Willy hadden vroeger ook een mooie moestuin, maar verhuisden naar het centrum. Een eigen tuintje zit er om gezondheidsredenen niet meer in. “We zijn regelmatige passanten op onze wandelingen en wat we hier al zien is fantastisch. Het blijft aantrekkelijk om ermee te herbeginnen.”

MLI

Beluister hier de live toespraken: https://www.youtube.com/watch?v=wdMExRMBrjU

Schepen Vande Winkel:“Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op dit nieuw stukje leefmilieu”

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons