Ninove 04 Jun 2020 - 08u55
Lichte regen
14.22°C

World Cleanup Day: op 24 uur zijn alle straten binnen de Ninoofse ring geruimd

21 september 2019
World Cleanup Day: op 24 uur zijn alle straten binnen de Ninoofse ring geruimd

NINOVE – In totaal ruimden 424 volwassenen en leerlingen de straten in Ninove, Nederhasselt en de wijk Ter Duyst op. Zij vulden daarbij 63 zakken van 60 liter. Kris De Wit van de Ninoofse zwerfvuiljagers is tevreden met het resultaat en vooral met de inzet van zoveel personen en diensten. “We zijn erin geslaagd om op 24 uur alle straten te ruimen binnen de volledige binnenring van Ninove.”

Basisschool De kameleon (340 deelnemers) begon eraan op vrijdagmiddag 20 september. De allerkleinsten ruimden binnen de schoolmuren, de oudere leerlingen in het centrum.

Zaterdag 21 september ruimden het wijkcomité Ter Duyst (18 deelnemers, 10 volle zakken) hun wijk en omgeving op. Basisschool De Hazelaar (ouders, leerlingen en leerkrachten - 23 deelnemers, 8 volle zakken) ruimde de omgeving van de school op in Nederhasselt. De Ninoofse zwerfvuiljagers namen in de ochtend de rest van de centrumstraten onderhanden en in de namiddag het stadspark en omgeving (45 deelnemers)

In totaal verzamelden 424 volwassenen en leerlingen in Ninove, Nederhasselt en wijk Ter Duyst 63 zakken van 60 liter zwerfvuil.

Kris De Wit: “De Ninoofse zwerfvuiljagers ruimden voor het eerst het stadscentrum op. Wij zijn dus bij vele mensen in beeld gekomen en kregen veel complimentjes. Het stadscentrum hebben we spic&span achtergelaten. Net voor de autoloze zondag kunnen de vele bezoekers onze stad er net zien bijliggen. Ook het stadspark en de omgeving blinken. Dank aan onze burgemeester om mee het stadspark te helpen opruimen. Het JCI-standje op het Niniaplein kreeg ook de nodige aandacht van de vele bezoekers van Fiesta Europa.”

Kris is ook vooral zeer dankbaar voor het aandeel van de vele helpende handen, groot en klein. “Dank aan de mensen van JCI-Aalst voor de lokale organisatie van deze wereldwijde World Clean Up day. Het stadsbestuur en de stadsdiensten ondersteunden ons ook zeer goed, niet in het minst met de broodjeslunch bij wijze van steun en bedanking voor ons vele opruimwerk. En tenslotte ook weeral een dikke merci aan de mensen van de technische dienst, die altijd de witte zwerfvuilzakken gaan ophalen in weer en wind.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons