Ninove 06 Jun 2020 - 11u04
Lichte regen
8.71°C

Verdwijnt het onkruid?

16 augustus 2017
Verdwijnt het onkruid?

Verschillende inwoners uit Ninove en uit de deelgemeenten meldden ons recentelijk plaatsen waar het onkruid welig tiert. We kregen ondermeer foto’s uit Appelterre en Okegem toegestuurd. Ook op facebook werd het gebrekkig onderhoud door verschillende inwoners aangeklaagd.

Sinds het verbod op onkruidbestrijdingsmiddelen blijkt het niet evident om het onkruid onder controle te houden. En dat geldt niet alleen voor Ninove. Toch zal de burger moeten leren leven met soms wat meer onkruid. “Wie terug verlangt naar de tijd van voor het pesticidenverbod zal bedrogen uitkomen. Dat kan nu echt niet meer, want het wordt werkelijk onbetaalbaar,” vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen).

Drie extra werkkrachten voor onkruidbestrijding

Het stadsbestuur ging recent in op een oproep tot mogelijke uitbreiding van door Vlaanderen gesubsidieerde werkkrachten. Zo plant de stad drie extra aanwervingen die onder meer kunnen ingezet worden voor onkruidbestrijding. “Op die manier hopen we flexibeler op de omstandigheden te kunnen inspelen,” vertelt schepen van Personeel Paul De Schepper (Samen).  Een periode van droogte zoals we die bijv. van mei tot half juli gezien hebben bepaalt heel sterk of er extra personeel moet ingezet worden of niet.”

 

Breeweg in Appelterre in 2009 en 2017

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons