Ninove 19 Jul 2018 - 05:35
Meestal helder
12°C

Brandweer Ninove zet poorten kazerne open

18 augustus 2017
Brandweer Ninove zet poorten kazerne open

Ninove - De brandweerpost van Ninove zet zijn deuren open voor het grote publiek tijdens de ‘autovrije zondag’ op 17 september. Tijdens de opendeur wordt er info verstrekt over de werking van de brandweer. Het korps wil ook jongeren warm maken om brandweerman te worden.

Alle brandweer medewerkers nodigen iedereen van harte uit om te gaan kennismaken met de lokale ‘helden’ Ze belichten dit jaar het feit dat het personeel grotendeels bestaat uit mensen die in het dagdagelijkse leven actief zijn in een specifiek hoofdberoep en hun vrije tijd daarnaast beschikbaar stellen voor de veiligheid van de Stad en zijn regio! Bijzondere aandacht zal uitgaan naar:
• de aanwerving van nieuwe vrijwilligers
• de werking van de twee ziekenwagens
• hoe ‘brandveilig leven’ thuis?

Naast enkele ‘levensechte’ demonstraties en animatie voor de allerkleinsten, kan je er ook terecht voor nat en droog én de aankoop van rookmelders ten voordele van de Stichting Brandwonden! Tijdens de opendeur krijgen geïnteresseerden ook alle uitleg hoe je vrijwilliger kan worden bij de brandweer.(andu)

De hulpverleningszone Zuid-Oost heeft momenteel een openstaande vacature voor 35 brandweerman - vrijwilligers ( aanwerving ).
Infoavond:
Wanneer: donderdag 14 september 2017 om 20 u.
Waar: post Wetteren, Zuiderdijk 1 - 9230 Wetteren
Uiterste inschrijvingsdatum = 01/10/2017

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons