Ninove 18 Jul 2018 - 22:28
Deels bewolkt
21°C

Wim Leerman enige Europeaan in internationaal strategisch comité van Rotary International

18 augustus 2017
Wim Leerman enige Europeaan in internationaal strategisch comité van Rotary International

Wim Leerman (42) is sinds december 2004 lid van Rotary International, en actief in Rotary club Geraardsbergen. Op 30 juni 2017 liep zijn mandaat van clubvoorzitter af. De combisecretaris (hij combineert professioneel de functies van stadssecretaris en ocmw-secretaris in Aalst) kan echter niet stil zitten. Sinds 1 juli 2017 neemt hij binnen Rotary International een vier jaar durend mandaat op als lid van het ‘Strategic Planning Committee’.

Rotary International is de oudste service club ter wereld en telt heden 1,23 miljoen leden: vrienden, leiders en probleemoplossers die in principe wekelijks samenkomen om positieve en blijvende veranderingen te maken in gemeenschappen in binnen- en buitenland. Dit gebeurt via 35 533 clubs verspreid over alle continenten in 200 landen en regionale gebieden. Een belangrijke hefboom hierbij is The Rotary Foundation, die dit jaar 100 jaar oud is, en sinds de oprichting al 3 miljard dollar heeft besteed aan goede doelen.

De hoofdzetel van Rotary International is gevestigd in Evaston, nabij Chicago, in de Verenigde Staten. Aan het hoofd staat de President Rotary International. Die wordt bijgestaan door de ‘Board of Directors’, de raad van bestuur. Zij worden op hun beurt geadviseerd en bijgestaan door 20 internationale commissies met in totaal 103 aangeduide ’members’, waaronder dus Wim Leerman. Dit is op zich bijzonder, want Wim Leerman is de enige Rotariër in één van deze commissies vanuit het grote gebied van België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk, goed voor een kleine 60 000 leden. Uit meer dan 1 800 clubs is Rotary club Geraardsbergen de enige club met een afgevaardigde in zo’n commissie. Wim Leerman is de enige Europeaan in zijn commissie.

Het ‘Strategic Planning committee’ is 10 personen sterk met Wim Leerman als 1 van de 6 aangeduide leden. 13 van de 20 commissies laten zich leiden door de strategie die mee in de strategische planning commissie wordt voorbereid.

Wim Leerman: “Ik begin te beseffen hoe uitzonderlijk het is om deel uit te maken van dergelijk internationale commissie. Dit mandaat is zowel een voorrecht als een uitermate boeiende ervaring. Maandag 14 augustus startte mijn vakantie, en ik vloog al direct naar de Verenigde Staten voor een kleine week vol vergaderingen met de commissie. De belangrijkste verantwoordelijkheid van deze commissie is namelijk het ontwikkelen en bijwerken van het Strategisch plan van Rotary International, voor behandeling door de Raad van bestuur, of hierover aanbevelingen doen. Drie dagen lang hebben we ons gebogen over een nieuwe missie, visie en zijn we een traject opgestart om de strategie te bepalen die Rotary International de komende jaren zal leiden. Onder meer  op basis van een bevraging van bijna 30 000 rotariërs, alumni en Rotaractors uit 196 landen, die hun visie gegeven hebben op de toekomst van Rotary International.

Niet enkel de materie is uitermate boeiend, ook de samenstelling van de commissie is dat. Met personen afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, Indonesië, Uganda, Zuid-Korea, Roemenië en de Bahamas. Allemaal boordevol ervaring op het gebied van strategie en planning.”

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons