Ninove 29 Mar 2020 - 00u10
Clear Sky
12.57°C

Brand verwoest loods, mogelijk asbestgevaar

17 december 2019

POLLARE – Een zware brand woedde dinsdagmorgen 17 december in een loods op de Roe. De rookpluim was op grote afstand merkbaar. De dakbedekking bestond uit golfplaten. Omwille van weglekkende olie is de civiele bescherming van Brasschaat opgeroepen.

De melding kwam bij de brandweer binnen om 9.45 uur. Er was brand ontstaan in een loods, die aangebouwd is tegen een woning op de Roe in Pollare.

Verschillende brandweerkorpsen van de zone Zuid-Oost waren snel en massaal ter plaatse. Door de uitslaande vlammen konden zij aanvankelijk de woning niet betreden. De loods is helemaal vernield.

Omwille van de dakbedekking van de werkplaats (golfplaten) droegen de brandweerlui beschermende maskers.

Door de hevigheid van de brand zijn de omliggende woningen ontruimd. De zwarte rookpluim was tot in Aalst zichtbaar en trok over het centrum van Ninove.

Het ging om een gebouw, waar herstellingen aan moto’s plaatsvonden. Het is voorlopg niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan.

De civiele bescherming is eveneens opgeroepen omdat een grote hoeveelheid mazout op straat terechtkwam. De brandweer was wel in staat om die olielaag af te dammen.

De lokale politie Ninove sloot de omgeving af voor alle verkeer.

Update 17/12/19 om 19.30

 De burgemeester besliste bij burgemeestersbesluit een asbestdeskundige te sturen en opruimingswerken te laten uitvoeren. Woensdag 18 december starten de opruimingswerken in de omgeving. In sommige tuinen werden nl. brokstukken van de brand aangetroffen. De bewoners werden van deze maatregelen persoonlijk op de hoogte gebracht, en gevraagd om tot de opruimingswerken in hun tuin afgelopen zijn:

  • de ramen en deuren dicht te houden
  • ventilatiesystemen af te zetten, ook van de auto
  • de tuin of andere buitenruimtes waar brokstukken liggen niet te betreden om te voorkomen dat er op getrapt of verpulverd wordt 
  • kinderen niet met asbestfragmenten laten spelen
  • het schoeisel goed af te spoelen vooraleer hun woning te betreden om te voorkomen dat fragmenten in de woning komen.

De opruimingswerken gebeuren door een erkende asbestsanering. Zodra de asbestsaneerder is langs geweest kunnen de bewoners weer gebruik maken van hun tuin en/of buitenruimtes.

 

Foto's Giovanni N

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons