Ninove 19 Jul 2018 - 23:30
Bewolkt
20°C

Comité Dolle Strandbalfeesten schenkt gratis feestje aan De Okkernoot Denderwindeke

24 augustus 2017

Denderwindeke - De Okkernoot werd opgericht door een ouderpaar dat zijn autistisch zoontje verloor bij een verkeersongeluk. Zij kochten in 1991, samen met andere ouders van autistische kinderen en sympathisanten, een boerderij aan op 1 ha landbouwgrond in hartje Pajottenland te Vollezele bij Galmaarden (Vl. Brabant). Verbouwingen met vele vrijwilligers en bouworde leidden tot een kortverblijf voor 14 personen en een tehuis niet-werkenden voor 26 personen met een mentale handicap en / of stoornissen uit het autismespectrum.

Een nieuw tehuis niet-werkenden in Denderwindeke

Voor personen die, ondanks heel wat verstandelijke mogelijkheden, in ernstige mate belemmerd zijn in de organisatie van hun eigen leven hebben we een nieuw tehuis opgericht in Denderwindeke. Gebrek aan sociale vaardigheden, onvoldoende mogelijkheden tot planning alsook een hoge gevoeligheid aan allerhande prikkels laten niet toe dat deze personen binnen het reguliere arbeidscircuit een plaats vinden.Hier wonen twintig cliënten.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons