Ninove 03 Apr 2020 - 10u41
Few Clouds
6.28°C

Engels vaandel wappert ter herdenking

04 september 2017
Engels vaandel wappert ter herdenking

Sinds 1994 wappert bij de familie Ghijssels-Hautman in de vlierlaan in de wijk Groeneweg op 11 november, Wapenstilstand, de Belgische driekleur en op 3 september het Engels vaandel ter herdenking van de bevrijding van Ninove en omgeving op 3 september 1944 door de Engelsen. Ook achteraan de tuin wappert het Engels vaandel (alles komt bij Chico van pas, hier hangt het aan een afgedankt vislijn, gemakkelijk kan op de gewenste hoogte worden ingesteld) Ook een gedeelte van de mini maquette die in de nieuwe kerk op 3 sept 2009 werd onthuld door Bertha Cobbaert weduwe van JOE WILLIAM MANN, later in onze tuin geplaatst, hangt nu gedeeltelijk in hun gang, met foto's van de vier bevrijders die Ninove nog bezochten of er woonden, het geheel koste veel geld maar werd betaald met eigen middellen door Ghijssels sigmond - Hautman marie-Therese. Ze vinden het spijtig dat er niet meer aandacht werd besteed aan de vraag de woningen te bevlaggen zoals op 11 juli en 11 Nov. Bedankt aan alle bevrijders, bedankt JOE-William Mann & Bertha Cobbaert dat wij uw vrienden mochten zijn, zeggen Chico en Marie-Therese nog.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons