Ninove 18 Jul 2018 - 22:17
Deels bewolkt
21°C

Geen leemontginning in Diepe Straten

06 september 2017
Geen leemontginning in Diepe Straten

 

Ninove - De vergunningsaanvraag voor de leemontginning nabij de ‘Diepe Straten’ in Ninove werd ingetrokken door de initiatiefnemer. De intrekking gebeurde op basis van het negatief advies van de stad en Ruimte Vlaanderen.

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en schepen van Leefmilieu en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) reageren alvast tevreden dat het dossier zelf door de aanvrager ingetrokken werd. “Dit bevestigt de kwaliteit en de kracht van de argumentatie in het negatief advies,” vertelt De Jonge, “Positief is dat erkend wordt dat de huidige aanvraag onvergunbaar is.”

Of een eventuele leemontginning daarmee definitief van de baan is blijft een open vraag. “De initiatiefnemer kan altijd een nieuwe vergunning aanvragen,” zegt Vande Winkel, “We zullen met het bestuur dus alert moeten blijven in dit dossier.” Het bestuur is er wel van overtuigd dat een nieuwe aanvraag met de omvang en impact van de huidige aanvraag weinig waarschijnlijk is. Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan laat immers geen volledige opvulling van de putten toe, wat bij de huidige aanvraag het grootste deel van de transporten door dichtbevolkt gebied met bijpassende hinder met zich mee zou brengen.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons