Ninove 19 Jul 2018 - 05:44
Meestal helder
12°C

GO! ATHENEUM NINOVE OPENT DE DEUREN VOOR NIEUWE LEERLINGEN EN HUN OUDERS

11 september 2017
GO! ATHENEUM NINOVE OPENT DE DEUREN VOOR NIEUWE LEERLINGEN EN HUN OUDERS

Tijdens het begin van het schooljaar 2017-2018 besteedt het GO! Atheneum Ninove extra zorg aan het verwelkomen van hun nieuwe leerlingen. Het GO! Atheneum Ninove is een school voor zowel 2de als 3de graad binnen het ASO, BSO, KSO en TSO. Dit schooljaar hebben een 650-tal leerlingen een studierichting gekozen binnen het onderwijsaanbod van deze school waarin ze hun interesses en talenten verder kunnen ontplooien.

Via onthaaldagen en een infoavond probeert de school zowel de leerlingen als de ouders intensief te betrekken bij het schoolgebeuren. “De eerste schooldagen zijn verstreken en als school zijn we er ons natuurlijk van bewust dat de overgang van de eerste naar de tweede graad secundair onderwijs een aanpassing is voor vele nieuwe leerlingen.” zegt mevrouw Helga Van der Elst, directeur van het Atheneum Ninove.

Om deze reden organiseert de school verschillende activiteiten om hun nieuwe leerlingen kennis te laten maken met de schoolomgeving. Op 7 en 8 september werden door het lerarenteam onthaaldagen voor de derdejaars georganiseerd met onder andere teambuilding, workshops en een GPS-zoektocht op de campus.

Op dinsdag 19 september worden ook de ouders van de nieuwkomers betrokken via een onthaalavond. “Hoewel hun kinderen de schoolbanken vullen, is het ook belangrijk de ouders van deze kinderen te betrekken. Goede afspraken maken goede vrienden.”

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons