Ninove 19 Jul 2018 - 05:39
Meestal helder
12°C

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

13 september 2017
Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Ninove - De stad spant zich al jaren in om sluikstorten en zwerfvuil in te perken door onder andere sensibilisatie en opruimacties. Eind september gaan we een stapje verder.

 Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan lokale en andere overheden.

De stad spant zich al jaren in om sluikstorten en zwerfvuil in te perken door onder andere sensibilisatie en opruimacties. Eind september gaan we een stapje verder. Dan organiseert Mooimakers samen met de Vlaamse steden en gemeenten de "Week van de handhaving". Een week lang, van 18 tot 24 september, houden we in heel Vlaanderen dus een extra oogje in het zeil om zwerfvuil en sluikstort tegen te gaan. In Ninove beginnen we zelfs al op 17 september tijdens de Autovrije zondag.

Wat betekent dit concreet?

Die week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders worden aangesproken. Hen worden alternatieven voorgesteld. Bij zwaardere overtredingen wordt er zwaarder beboet. We gaan hierbij niet alleen voor een harde, maar ook een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje.

Heel wat instanties nemen deel: zowel politie, GAS-vaststellers, gemeenschapswachten, veldwachters als lokale en gewestelijke toezichthouders van diverse organisaties zoals Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn of waterwegbeheerders.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons