Ninove 03 Jun 2020 - 19u37
Overcast Clouds
20.36°C

En daar zijn de bladkorven weer

10 oktober 2017
En daar zijn de bladkorven weer

#NINOVE - Omdat de technische dienst van stad Ninove niet overal tegelijk bladeren kan ruimen, wil het stadsbestuur de burgers aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf de afgevallen bladeren bijeen te vegen in hun straat.

Daarom werden er op een aantal plaatsen in Ninove bladkorven geplaatst.
De korven moeten het aantal bladeren op straat verminderen en zo het verstoppen van rioolkolken en slip- en/of uitglijdgevaar voorkomen. Natuurlijk zal ook de technische dienst hun duit in het zakje blijven doen.

De bladkorven zijn duidelijk te herkennen: het zijn zeshoekige bakken, gemaakt van een stevige draad met een bordje "bladkorf". Aan de installatie van de bladkorven zijn wel een aantal duidelijke spelregels gekoppeld:

de korf is enkel bedoeld voor bladeren afkomstig van de openbare ruimte: straat, stoep of plein;
takken of andere vormen van afval worden niet geaccepteerd;

De bladkorven worden geregeld door de stadsdiensten geledigd.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons