Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Groot-Ninove heeft er 2 nieuwe BIN’s bij

21 oktober 2017
Groot-Ninove heeft er 2 nieuwe BIN’s bij

#Ninove - Sinds 2016 kunnen er in Ninove BIN’s worden opgericht, met het oog op het verhogen van de veiligheid. Er waren sinds de opstart al 4 BIN’s in werking: Winnik West, Pollare, Meerbeke 1 en Park. Daar komen nu BIN Appelterre en BIN Winnik Oost bij. Er zijn ook nog een aantal BIN’s in opstart: BIN Doornkwartier, BIN Okegem en BIN industriezone.

BIN?

Een BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers uit een bepaald gebied, onder leiding van een coördinator. De coördinator is iemand uit de buurt, maar behoort niet tot de politiediensten. Als BIN-medewerkers iets abnormaals opmerken of er is iets gebeurd, bellen ze het nummer 101 of de politie.   De politiedienst evalueert de informatie en neemt de nodige maatregelen. De lokale politie verbindt er zich ook toe dringende en preventieve berichten inzake misdrijven en criminaliteit aan de leden van het BIN te sturen. Via een sms en e-mailbericht wordt zeer snel dringende informatie verspreid. Zo kan de politie misdrijven en verdachte gedragingen detecteren zonder te patrouilleren of bijzondere waakacties te organiseren.

Een BIN moet het veiligheidsgevoel verhogen en het plegen van misdrijven helpen voorkomen. Maar daarnaast kan het BIN nog een aantal sociale en preventieve taken vervullen. In woonwijken, buurten of gemeenten waar het BIN werd opgestart groeit een grote solidariteit en samenhorigheidsgevoel. Dit resulteert o.a. in het elkaar ondersteunen bij het nemen van preventieve maatregelen. Buurtbewoners verklaren zich ‘goed en veilig’ te voelen.

BIN opstarten?

Wil jouw buurt ook een BIN opstarten? Neem dan contact op met het kabinet van de burgemeester op het nummer 054 31 33 42. Daar noteert men jouw gegevens, en wordt je verder op de hoogte gehouden van dit project.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons