Ninove 19 Jul 2018 - 05:48
Meestal helder
12°C

Fenikskoor uit Ninove vierde zijn 90-jarig bestaan

05 november 2017
Fenikskoor uit Ninove vierde zijn 90-jarig bestaan

Ook al is het 90 jaar, het koor is nog steeds springlevend. In de loop van de jaren heeft het, naast het  religieuze genre een indrukwekkend repertoire opgebouwd van volksmuziek, musical en operamuziek, evensong, muziek uit de periode van de wereldoorlogen, kleinkunst, … Het werkt graag met projecten rond een bepaald thema  en breidt zo telkens zijn repertoire uit. Of m.a.w. ook al is het 90 jaar, het blijft groeien.

Het jubileumconcert van zaterdag 4 november in  CC DE Plomblom in Ninove was dan ook opnieuw weer een topper van formaat.
Voor deze gelegenheid werkt het koor samen met Atom Percussion, een slagwerkgroep die verrassend uit de hoek kwam en die mooie muzikale accenten legt.

Dirigent Andries De Winter, die ook dirigent is van het bekende knapenkoor Cantate Domino van Aalst, hanteert sedert 2011 het dirigeerstokje van het Fenikskoor. Gunther Goossens, een veelzijdig muzikant die verschillende percussie ensembles dirigeert, heeft de leiding van Atom Percussion.Muzikanten en koorleden werken in vriendschap en solidariteit met elkaar aan dit muzikaal project .

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons