Ninove 06 Jun 2020 - 10u01
Lichte regen
8.71°C

Fietskluizen al voor de helft verhuurd

08 november 2017
Fietskluizen al voor de helft verhuurd

Ninove  - Vijf van de tien fietskluizen die de stad sinds kort te huur aanbiedt aan het station in Ninove en in de Kaardeloodstraat zijn al in gebruik. Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel spreekt van een succes. “We zijn blij dat de kluizen effectief beantwoorden aan een reële behoefte en verwachten dat ook de andere kluizen op korte termijn verhuurd zullen zijn,” vertelt Vande Winkel (Samen), “Meer en meer mensen kiezen voor de fiets voor hun verplaatsing naar het werk of het station en kunnen die niet altijd veilig of droog stallen. Zeker met de opkomst van de duurdere elektrische fietsen zijn mensen bereid om een kleine huurprijs te betalen om hun fiets optimaal te kunnen plaatsen.”

Na de lancering kreeg de stad ook aanvragen binnen voor fietskluizen aan het station in Appelterre-Eichem en Okegem. “Momenteel zijn dat nog individuele aanvragen, maar hopelijk doet de mond-aan-mond-reclame zijn werk en krijgen we nog concrete aanvragen binnen. Indien de interesse er is zijn we zeker bereid om een uitbreiding in overweging te nemen,” zegt Vande Winkel.

Een fietskluis huren kost 60 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dienst mobiliteit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 054 31 32 82. Gebruikers moeten zich wel akkoord verklaren met de gebruiksovereenkomst.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons