Ninove 16 Jul 2018 - 01:09
Bewolkt
20°C

Nienofs veer au lauif.

12 november 2017

Ninove - Na het grote succes van de Stamcelkaarten die maar liefst 6.000 euro opbrachten, verenigt een team Ninovieters zich opnieuw voor een nieuwe warme actie. Deze keer vonden ze het goeie doel om de hoek....

‘Nienofs veer au lauif’ is een Music for life-actie van Ninovieters voor Ninovieters. Met toffe quotes in ‘t Nienofs op nog toffere spulletjes. En dat om ons prachtig dialect te vereeuwigen veer au lauif.Want hoe rijk ons dialect ook is, veel mensen in onze stad zijn dat niet. Gelukkig krijgen zij steun van VZW Teledienst. Een lokale organisatie die al jaren strijdt tegen armoede en uitsluiting én opkomt voor gelijkwaardigheid tussen arm en rijk. Recht op onderwijs, huisvesting, voedsel, ontspanning, ... Het lijkt een evidentie, maar voor veel Ninovieters is dat jammer genoeg niet zo.Eén van de projecten van VZW Teledienst die elke eurocent kan gebruiken, is de sociale kruidenier ’t Winkeltje. Hier kan iedereen die het nodig heeft voeding en basisproducten kopen. Zij kopen in aan marktprijzen en verkopen alles aan verlaagd tarief. Geen economische win-win, maar een broodnodig initiatief voor onze stadsgenoten die het krap hebben.

Om hen en de mensen van VZW Teledienst te helpen, openen zij hun eigen (web)winkeltje met allerlei spulletjes in ‘t Nienofs. Wat dacht je van typische uitdrukkingen als ‘Madj au!’, ‘Lèrre’ en ‘Drau rau’ aur’n in e jeiren penneke gekloesjt’?

Ze verkopen:

  • Trui volwassenen : 30 euro

  • Trui kids: 25 euro

  • Draagtas: 8 euro

  • Keukenschort: 15 euro

  • Sleutelhanger: 5 euro

  • Baseballpet: 10 euro

De opbrengst van de verkoop zal geschonken worden aan ‘t Winkeltje zodat zij hiermee kunnen investeren in de aankoop van een tweedehands camionette om de voedselophaling te vergemakkelijken en de eventuele aankoop van een nieuwe diepvriezer.

Praktische info

www.nienofsveeraulauif.be
Deze actie loopt t.e.m. 24 december 2017

Meer info op:

Elien Limpens - 0488/ 0488/380 125 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.



Een Music for life-actie van Ninovieters voor Ninovieters

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons