Ninove 28 May 2020 - 21u37
Clear Sky
20.54°C

Nienofs veer au lauif.

12 november 2017

Ninove - Na het grote succes van de Stamcelkaarten die maar liefst 6.000 euro opbrachten, verenigt een team Ninovieters zich opnieuw voor een nieuwe warme actie. Deze keer vonden ze het goeie doel om de hoek....

‘Nienofs veer au lauif’ is een Music for life-actie van Ninovieters voor Ninovieters. Met toffe quotes in ‘t Nienofs op nog toffere spulletjes. En dat om ons prachtig dialect te vereeuwigen veer au lauif.Want hoe rijk ons dialect ook is, veel mensen in onze stad zijn dat niet. Gelukkig krijgen zij steun van VZW Teledienst. Een lokale organisatie die al jaren strijdt tegen armoede en uitsluiting én opkomt voor gelijkwaardigheid tussen arm en rijk. Recht op onderwijs, huisvesting, voedsel, ontspanning, ... Het lijkt een evidentie, maar voor veel Ninovieters is dat jammer genoeg niet zo.Eén van de projecten van VZW Teledienst die elke eurocent kan gebruiken, is de sociale kruidenier ’t Winkeltje. Hier kan iedereen die het nodig heeft voeding en basisproducten kopen. Zij kopen in aan marktprijzen en verkopen alles aan verlaagd tarief. Geen economische win-win, maar een broodnodig initiatief voor onze stadsgenoten die het krap hebben.

Om hen en de mensen van VZW Teledienst te helpen, openen zij hun eigen (web)winkeltje met allerlei spulletjes in ‘t Nienofs. Wat dacht je van typische uitdrukkingen als ‘Madj au!’, ‘Lèrre’ en ‘Drau rau’ aur’n in e jeiren penneke gekloesjt’?

Ze verkopen:

  • Trui volwassenen : 30 euro

  • Trui kids: 25 euro

  • Draagtas: 8 euro

  • Keukenschort: 15 euro

  • Sleutelhanger: 5 euro

  • Baseballpet: 10 euro

De opbrengst van de verkoop zal geschonken worden aan ‘t Winkeltje zodat zij hiermee kunnen investeren in de aankoop van een tweedehands camionette om de voedselophaling te vergemakkelijken en de eventuele aankoop van een nieuwe diepvriezer.

Praktische info

www.nienofsveeraulauif.be
Deze actie loopt t.e.m. 24 december 2017

Meer info op:

Elien Limpens - 0488/ 0488/380 125 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Een Music for life-actie van Ninovieters voor Ninovieters

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons