Ninove 18 Jul 2018 - 22:09
Deels bewolkt
21°C

Wijk Witherenstraat krijgt 15 nieuwe sociale huurappartementen

13 november 2017
Wijk Witherenstraat krijgt 15 nieuwe sociale huurappartementen

Ninove - In de Witherenstraat in Ninove heeft de Sociale Huisvestingsmaatschappij Ninove – Welzijn de symbolische eerste steen van hun vijftien appartementen tellend bouwproject gelegd.

Deze 15 appartementen zijn gelijk(w)aardig aan de 45 andere huurappartementen die er reeds gebouwd zijn. Osk-ar architecten uit Dilbeek kreeg de opdracht om in deze blok één appartement te voorzien dat volledig aangepast is voor een rolstoelgebruiker. Er werd tevens ingespeeld op de nood aan parkeergelegenheid en er zullen dus ook 8 garageboxen gebouwd worden.

Het is opnieuw bouwonderneming Damman NV uit Deerlijk die de opdracht –na een vergelijkend onderzoek- binnenhaalde en dit voor het bestelbedrag van € 1.671.281,00. 

Met dit project verhoogt de maatschappij zijn aandeel sociale huurentiteiten en hopen ze mensen die nood hebben aan een dergelijke huisvesting te kunnen helpen. ze blijven inzetten op kwaliteitsvolle woningen die duurzaam van aard zijn.

Binnenkort wordt ook de stedenbouwkundige aanvraag voor de infrastructuurwerken ingediend, zijnde de openbare parking en de aanleg van het park. Ninove-Welzijn zal dit na afwerking kosteloos overdragen aan de stad Ninove.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons