Ninove 29 May 2020 - 14u02
Clear Sky
10.04°C

Ouders breiden geboortebos in Venebroeken opnieuw uit

19 november 2017
Ouders breiden geboortebos in Venebroeken opnieuw uit

Zondag 19 november werden gezinnen woonachtig te Ninove en die het voorbije jaar een zoontje of dochtertje mochten verwelkomen uitgenodigd om een boomje te planten in het Ninoofse geboortebos. De stad startte in 2011 met de aanplanting van een geboortebos. Hiermee wil het stadsbestuur de symboliek van nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen benadrukken en de bevolking betrekken bij het uitbreiden van een mooi stukje natuur in onze groene gemeente. Het geboortebos maakt deel uit van het toekomstige stadrandbos/speelbos dat de stad in samenwerking met en op eigendom van Natuurpunt vzw aanlegt. Het wordt aangelegd in de Venebroeken, een natuurgebied ter hoogte van Den Dollar (Elisabethlaan, Ninove). De eerste bomen die werden aangeplant, zijn al een paar meter hoog en binnenkort zal het geboortebos voor wandelaars toegankelijk gemaakt worden door de aanleg van een wandelpad in gras en een houten vlonderpad door een stukje rietmoeras. Vandaag hebben maar liefst 150 gezinnen een boomje aangeplant voor 250 geboren kindjes, ook de Schepenen Katie Coppens en Wouter Vande Winkel hebben samen met hun kindjes een boomje aangeplant. Natuurpunt zorgde ervoor dat naast de ouders ook door de natuurverenging nog 250 boompjes in de grond werden gezet zodat er vandaag in totaal 500 boomjes geplant werden.

Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons