Ninove 04 Jun 2020 - 07u55
Overcast Clouds
20.36°C

Restauratie dekenijgebouw van start

01 december 2017
Restauratie dekenijgebouw van start

De langverwachte restauratie van de voormalige dekenij in de Biezenstraat te Ninove, nu omgevormd tot pastorie, is van start gegaan waardoor het gebouw volledig in de steigers staat. Zowel de buitengevels voor- en achteraan het gebouw, als het dak worden vernieuwd, bijkomend worden ook elektriciteitsleidingen hernieuwd. Pastoor Alexander Vandaele is dan ook zeer tevreden dat de werken gestart zijn, de werken zullen een 6-tal maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het gebouw uit 1757, die beschermd is als monument was dringend aan herstelling toe. “De kostprijs zal zo’n 305.000 euro bedragen, maar hiervan zal 60 procent worden gesubsidieerd”, zegt schepen van monumenten Henri Evenepoel (Open Vld). “ Het subsidiedossier is de oorzaak dat de restauratie zolang op zich liet wachten, dit neemt heel wat tijd in beslag alvorens het door de Vlaamse overheid wordt goedgekeurd.”

Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons