Ninove 19 Jul 2018 - 05:36
Meestal helder
12°C

Stadsfotografe Sara Lamens duikt in de wijk Pamelstraat - Nederwijk

03 december 2017

Ninove - Het voorbije jaar dook stadsfotografe Sara Lamens onder in de wijk ‘Pamelstraat-Nederwijk’, de oudste ‘arbeiderswijk’ van onze stad. Ze maakte er beelden van de wijk en zijn bewoners, maar nam ook de tijd om uitgebreid te babbelen met zowel mensen die er al een leven lang wonen als nieuwkomers. Dat leverde een schat op aan persoonlijke verhalen – soms ontroerend, maar even vaak om te lachen - en foto’s die de bewoners uit hun koekendozen opdolven. Op zondag 3 december organiseert het stadsbestuur een wijkbabbel. Sara Lamens toont beelden en vertelt verhalen. Maar ook de wijkbewoners doen hun verhaal. Bijvoorbeeld over wat de ‘Radijzenhoek’ met zeep te maken heeft en over geheime liefdesbrieven op zolder. Zelfs het stadsbestuur doet een boekje open en reageert op vragen en wensen van de wijkbewoners.

Na nieuwjaar worden oude en nieuwe foto’s én een selectie van verhalen gebundeld in een uniek beeldverhalenboek dat aan elk huis van Pamelstraat, Nederwijk en verbindingsstraten zal bezorgd worden.

https://www.youtube.com/watch?v=dy5xrjqqGcE&feature=youtu.be

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons