Ninove 01 Apr 2020 - 07u38
Clear Sky
6.1°C

Spetterend eindejaarsprogramma handelscentrum Ninove

04 december 2017
Spetterend eindejaarsprogramma handelscentrum Ninove

Vanaf 08 december staat de Ninoofse binnenstad volledig in het teken van eindejaar. De Schepen van Lokale Economie Alain Triest en zijn medewerkers stelde het programma voor.    

Er zijn drie shoppingszondagen voorzien op 17, 24 en 31 december,waarbij de winkels in het centrum geopend zullen zijn. Op zaterdagen 16, 23 en 30 december is parkeren gratis in de volledige binnenstad.  Naast affiches en flyers worden ook bierviltjes verspreid in de horeca met het volledige programma.                                                                                                                                                                               

Een overzicht van de eindejaarsevenementen :                                                                                                

- Vrijdag 8 december zal de feestverlichting in de winkelstraten aangestoken worden om 19 uur, dit zal doorgaan op de Graanmarkt waar een mooie tent zal opgetrokken worden en waar men kan genieten van warme chocolademelk, soep of Gluwein. Er zullen ook verschillende vuuracts te zien zijn. Gedurende de volledige eindejaarsperiode zal de beiaard van het oud-stadhuis kerstmuziek spelen. De vele gezellige winkels in het centrum zullen opgefleurd worden met raamstickers en decoratie.                                                                                                                                

- Op zaterdag 9 december opent de kleine winterkermis op het pleintje in de Kaardeloodstraat  thv shopping center Ninia, deze blijft er staan tot 07 januari 2018. De kleintjes kunnen er een ritje maken op de paardenmolen, eendjes vissen of trampoline springen. Eveneens kan men er terecht voor oliebollen, wafels en ander gebak van het gekende Gebakkraam Roelant.  

- Vanaf 15 december opent Ninove on Ice, de schaatspiste aan het Niniaplein, schaatsen kan tot 6 januari. Er zijn tal van activiteiten te beleven op en rond de overdekte ijspiste, waar tevens verschillende chalets staan met versnaperingen en drankjes om op te warmen tijdens deze koude dagen. Er staan twee shows van Kevin Van Der Perre op het programma, er is een ijshockeytoernooi, er is ook Christmas On Ice en op vrijdag 29 december is er Carnaval On Ice, een gelegenheid voor de carnavalisten om samen te genieten van schaatspret of carnavalsambiance rond de piste.   

- Zaterdag 16 december zal er een Snowglobe opgesteld staan op de Graanmarkt, men kan er foto's laten maken samen met een ijsprinses, en je krijgt de foto onmiddellijk mee naar huis.    

 Ook de Kerstman is van de partij in de weekends van 16 en 23 december. Men kan met hem op de foto en er zijn snoepjes voor de kindjes.   

- Op zaterdagavond 16 december is er de eerste City Nightrun in het mooi verlichte centrum, een loop- en wandeltocht door allerlei gebouwen waar men normaal niet binnen kan, en er is onderweg ook voor animatie en ambiance gezorgd.                                                                                                                                                 - Zondag 17 december start om 15 u aan de dienst toerisme in de Burchtstraat een kerstwandeling volledig in de eindejaarssfeer, vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.  

- Het jaar fijn afsluiten kan op zaterdag 30 december met een foto in feestsfeer door een fotograaf die in het centrum zal rondlopen en verschillende leuke gadgets voorzien heeft om er een mooie eindejaarsfoto van te maken. Nadien zal je foto op de Facebookpagina en Instagram van de stad verschijnen en wie de meeste likes haalt wint een fotoshoot, de winnaar zal bekend gemaakt worden op de Nieuwjaarsreceptie van de stad op 7 januari op de binnenkoer van het stadhuis.

Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons