Ninove 18 Jul 2018 - 22:03
Deels bewolkt
21°C

Asbestdossier speeltuin Ninove naar correctionele rechtbank

19 december 2017
Asbestdossier speeltuin Ninove naar correctionele rechtbank

#Ninove - De raadkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde heeft de zaak van de asbestvervuiling in de speeltuin van het stadspark van Ninove doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Een uitspraak ten gronde in de zaak is er dus nog niet, maar de rechtbank oordeelt wel dat er voldoende elementen zijn die een verdere behandeling van het dossier rechtvaardigen.

Vlak na de opening van de speeltuin in 2012 kloeg schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen) – toen nog gemeenteraadslid in de oppositie – de aanwezigheid aan van asbest in de toplaag van de nieuw ingerichte speeltuin. Het stadsbestuur ging aanvankelijk uit van historische vervuiling, maar toen bij andere werken uitgevoerd door dezelfde firma opnieuw asbest in de aangevoerde grond werd aangetroffen stelde de stad zich toch burgerlijke partij.

Die burgerlijke partijstelling lijkt nu haar vruchten af te werpen want de rechtbank van eerste aanleg heeft besloten de zaak naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Een definitieve uitspraak moet nog komen maar de doorverwijzing is alvast een eerste stap die voor de Ninoofse belastingbetaler positief kan uitdraaien. De stad gaf immers al 300.000 euro uit om de nodige maatregelen te treffen “Zowel de gemaakte kosten als de toekomstige sanering hopen we te kunnen recupereren,” vertelt Vande Winkel, “Het totale bedrag zal wellicht boven het half miljoen uitkomen, een bedrag dat anders door de stad opgehoest moet worden.”

Stad hoopt gemaakte kosten en toekomstige saneringskosten te recupereren

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons