Ninove 19 Jul 2018 - 05:52
Meestal helder
12°C

Ninove zet zich schrap voor een stormachtige nacht

02 januari 2018
Ninove zet zich schrap voor een stormachtige nacht
 #Ninove - Volgens de voorspellingen van het KMI gaat het tijdens de nacht van dinsdag op woensdag harder regenen, met op de meeste plaatsen opnieuw tussen 5 en 10 l/ m² regen. Na middernacht is een plaatselijk onweer niet uitgesloten, en in de loop van de nacht en op woensdagochtend gaat het stevig waaien: in het binnenland verwacht het KMI windkracht 6 tot 7, aan zee zelfs windkracht 8. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/u. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn.

Binnenlandse Zaken activeert daarom het noodnummer 1722. Op die manier kan het noodnummer 112 worden vrijgehouden voor mogelijk levensbedreigende situaties. Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch weer gedeactiveerd worden.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons