Ninove 19 Jul 2018 - 23:12
Bewolkt
20°C

112-Ziekenwagendiensten blijft bestaan na de sluiting van de Civiele Bescherming Liedekerke

24 januari 2018
112-Ziekenwagendiensten blijft bestaan na de sluiting van de Civiele Bescherming Liedekerke

De federale regering heeft in 2017 beslist om de operationele eenheid van de Civiele Bescherming van Liedekerke te sluiten, en dit met als datum 31 december 2018. Als gevolg hiervan zou de 112-ziekenwagendienst vanaf eind 2018 een einde nemen. De Commissie Dringende Geneeskundige Hulpverlening heeft, in samenspraak met de Task Force Civiele Bescherming en de gemeente Liedekerke, een oproep gericht tot geïnteresseerde ziekenwagendiensten, voornamelijk actief in Vlaams-Brabant, om zich kandidaat te stellen om – zoals vandaag het geval is - een standplaats 112-ziekenwagendienst met één 112-ziekenwagen uit te baten.

Kandidaten dienen zich te melden tegen uiterlijk 31 januari 2018. De gemeente Liedekerke heeft bekomen dat de federale regering de infrastructuur van de CivieleBescherming Liedekerke ook naar de toekomst ten dienste zal stellen als uitvalsbasis voor de 112-ziekenwagendienst, zodat de 112-ziekenwagendienst in wezen ongewijzigd zal functioneren. De regio van de huidige standplaats Civiele Bescherming te Liedekerke omsluit een aantal gemeenten
van Vlaams-Brabant waarvan uiteraard Liedekerke maar ook Affligem, Ternat en Roosdaal. In Oost- Vlaanderen zijn er vrij veel interventies in Ninove en Denderleeuw (waar geen ziekenwagendienst gevestigd is).
Het totaal aantal interventies dat vertrekt uit de huidige standplaats Civiele Bescherming te Liedekerke wordt geschat rond 1500 per jaar.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons