Ninove 19 Jul 2018 - 06:11
Meestal helder
12°C

Ninove breidt haar buurtinformatienetwerken verder uit

05 februari 2018
Ninove breidt haar buurtinformatienetwerken verder uit

#Ninove - Na de oprichting van de eerdere 6 BIN’s (Winnik Oost en West, Meerbeke 1, Park, Pollare en Appelterre) heeft Ninove er opnieuw 2 BIN’s bij. Vorige maand keurde Binnenlandse Zaken de BIN’s Doornkwartier en Okegem goed.

 Een BIN (BuurtInformatieNetwerk) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen buurtbewoners, de lokale politie en het stadsbestuur. Wanneer iemands iets opmerkt in de buurt wordt de politie verwittigd via het noodnummer 101. Is de melding verontrustend, dan stuurt de politie een sms-bericht naar de aangesloten leden van het BIN. Zo wil het BIN is de veiligheid in de buurt verhogen door de inwoners actief te betrekken in de sociale controle.

 Wie zich aangesproken voelt om als lid toe te treden bij één van de 8 bestaande BIN’s of wie als coördinator een nieuwe BIN in Ninove wil oprichten mag contact opnemen met het kabinet van burgemeester Tania De Jonge – Centrumlaan 100 – 9400 Ninove, telefoon 054 31 32 27 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons