Ninove 02 Jun 2020 - 20u05
Scattered Clouds
27.4°C

Remitrans wint Green Truck Award

14 maart 2018
Remitrans wint Green Truck Award

#NINOVE  – Remitrans keert van de Mechelse Nekkerhal huiswaarts met een award op zak. Op de 26ste editie van de Transport & Logistics Awards, georganiseerd door Transportmedia, kreeg de Ninoofse transporteur de Green Truck Award overhandigd. De Green Truck Award zet een transporteur in de bloemetjes dat zijn vloot aanzienlijk wist te vergroenen en tegelijk de milieudimensie in zijn bedrijfsfilosofie heeft ingepast. Het is zo al de tweede transportprijs voor Remitrans, nadat het in 2012 al de titel van Transporteur van het Jaar in de wacht sleepte. Remitrans is enorm begaan met zijn ecologische voetafdruk. Door de goederstromen optimaal op elkaar af te stemmen, worden er zoveel mogelijk lege kilometers vermeden. De transporteur doet ook meer en meer beroep op voertuigen die gebruik maken van aardgas en brandstof. Er zijn ook plannen om op korte termijn een eigen LNG-station te bouwen en om aan de slag te gaan met ecocombi’s. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf een samenwerking tussen verschillende klanten van Delhaize Group, waarbij logistieke diensten via het spoor geregeld worden. Zo was Remitrans vorig jaar één van de partners bij de allereerste biertrein tussen de brouwerij van AB InBev in Jupille en het distributiecentrum van Delhaize in Ninove.   Foto Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons