Ninove 07 Jun 2020 - 02u19
Overcast Clouds
11.48°C

Ingrijpende wegenwerken in centrum starten maandag

24 maart 2018
Ingrijpende wegenwerken in centrum starten maandag

#Ninove  - Vanaf maandag 26 maart starten de ingrijpende wegenwerken in de omgeving van de Dreefstraat. Fase 1 van de werken gaat van start thv het kruispunt Oude Kaai- Graanmarkt- Mallaardstraat en Behnplein. Het volledige kruispunt wordt afgesloten. In verdere fases lopen de werken verder langs de Dreefstraat en Weggevoerdestraat tot net na de kruising van de spoorweg, ter hoogte van de Fernand Tavernestraat. Over het gehele traject wordt de riolering vernieuwd, en komt een gescheiden stelsel, met een aparte vuilwater en regenwaterleiding. Het verzamelde vuilwater zal worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Ninove en het regenwater wordt in de Dender geloosd. De volledige wegenis wordt aangepakt met nieuwe voetpaden, parkeervakken en plantvakken. De huidige betonstraatstenen op de rijweg worden vervangen door asfaltverharding. De werken zullen ongeveer 1 jaar duren. 

De eerste fase van de werken met de plaatsing van een bemaling zal de grootste verkeershinder veroorzaken doordat één van de drukste verkeersassen in het centrum afgesloten wordt, deze fase zal duren tot juni, nadien gaat het kruispunt opnieuw volledig open en schuift de werfzone verder richting Dreefstraat. Tijdens de werken zal een deel van de dinsdagmarkt op de Graanmarkt verhuizen naar de Centrumlaan thv het stadhuis tussen de twee rotondes.

Meer info?

Dienst openbare werken, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 054 31 32 83

Henri Evenepoel, schepen voor openbare werken, 054 31 32 33 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto's Giovanni Neckebroeck 

 

 

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons