Ninove 31 May 2020 - 06u23
Clear Sky
15.05°C

Zwerfvuil blijft een groot probleem

25 maart 2018
Zwerfvuil blijft een groot probleem

# Ninove  - Iedereen kent wel plekjes waar zwerfvuil de omgeving ontsiert, denk maar aan bermen, wandelpaden, straten enz., alles behalve een fraai zicht. Tijdens de week van "De Grote lenteschoonmaak" zetten verschillende vrijwilligers en verenigingen zich in om een stukje openbaar domein op te kuisen, want ondanks het vele werk dat de stadsdiensten verrichten blijft het een gevecht tegen de bierkaai. De Ninoofse Narren namen de handschoen(-en) op en gingen aan de slag. De stad voorzag hen van het nodige materiaal zoals vuilzakken grijptangen, fluohesjes en koffiekoeken om de dag goed te starten. Hun tocht startte aan het station van Ninove en ging via de Fernand Tavernestraat verder langs het fietspad naast de spoorweg tot de visvijvers in Okegem, maar ook de ring werd meegenomen. Het resultaat waren massa blikjes, plastiek, kledij en andere rommel die door mensen werd achtergelaten langs de weg en in de bermen, in totaal werden tientallen zakken gevuld met zwerfvuil. De mensen die dit werk opknapten hopen dat er wat respect getoond wordt voor hun werk, en dat men zijn afval in een vuilnisbak doet ipv het op straat te gooien. Foto's Giovanni Neckebroeck 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons