Ninove 07 Jun 2020 - 09u08
Overcast Clouds
11.48°C

Werkloosheid maand september laagste in 15 jaar

02 oktober 2018
Werkloosheid maand september laagste in 15 jaar

NINOVE - Volgens Arvastat, de online informatietool van de VDAB, is de werkloosheid in Ninove de laatste 15 jaar nooit zo laag geweest in de maand september.

Ninove telde de afgelopen maand 1079 werklozen, waarvan 586 mannen en 493 vrouwen.  Dat is 12,1% minder dan in september van vorig jaar. De daling is zichtbaar in bijna alle subcategorieën. Alleen bij de oudere werklozen (+55 j) stellen we een lichte stijging vast. Het blijft dus moeilijk voor deze categorie werklozen om opnieuw werk te vinden.

Mei 2008 blijft vooralsnog de maand met het laagste werkloosheidscijfer van de afgelopen 15 jaar. Ninove telde toen 947 werklozen. Als de economie de komende maanden geen dipje kent, is ook dat record binnen handbereik.

(JTR)

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons