Ninove 07 Jun 2020 - 09u44
Overcast Clouds
11.48°C

"De stad moet potentiële starters beter bereiken en informeren"

19 juli 2019
"De stad moet potentiële starters beter bereiken en informeren"

NINOVE – De stad verleent sinds 1 januari 2018 een premie tot € 10.000 aan startende zelfstandigen. Amper drie aanvragen kwamen daarvoor binnen. Dus doet Stijn Vander Elst (Open VLD) enkele suggesties om de communicatie daarrond te versterken en deze en andere ondersteunende premies meer in de kijker kan plaatsen.

De premie wil de levensvatbaarheid van prille ondernemingen ruggensteunen, de leegstand indammen en de koopbinding en -attractie stimuleren. Maar weinig startende handelaars nemen zelf het initiatief om zich te informeren over deze en andere steunmogelijkheden. De stad deed en doet wel inspanningen om deze kenbaar te maken.

Stijn Vander Elst: “Deze inspanningen zijn positief, maar moeten volgens mij regelmatiger en intensiever gebeuren willen we deze en andere premies meer bekend maken bij starterde handelaars. Ongetwijfeld zijn heel wat potentiële starters niet op de hoogte van de premie. Voor hen kan het vernemen van het bestaan ervan net de doorslag geven om de finale stap te zetten tot het starten van een zaak en het betrekken van een leegstaand pand.”

Suggesties

En dus doet het liberale raadslid een aantal suggesties.

  • Gebruik naast de Facebookpagina ‘Lokale Economie’ ook deze van ‘Stad Ninove’. Maar vooral: maak gebruik van betaalde berichten (advertenties). Hiermee kan je duizenden mensen bereiken tegen een relatief beperkte uitgave en een zeer gericht doelpubliek selecteren.
  • Maak de berichten/advertenties visueel aantrekkelijk, bijvoorbeeld met een (ondertiteld) filmpje waarin je de premies toelicht en uitlegt hoe je deze kan aanvragen, eventueel met een praktijkvoorbeeld.
  • Maak één interactieve en overzichtelijke webpagina voor ondernemers en handelaars.
  • Versterk de app van de stad Ninove, maak er meer publiciteit voor en activeer hem ook voor dergelijke informatiecampagnes.
  • Breid de aanwezigheid en dus ook de informatiecampagnes uit naar andere sociale media.
  • Adverteer online ook op fora, blogs, websites van pers, media, ondernemersorganisaties e.a.
  • Ook in traditionele (gedrukte) media kun je advertentieruimte kopen.
  • In overleg met de zelfstandigen- en ondernemersorganisaties en met handelswijkverenigingen kun je nagaan of wijzigingen de aantrekkelijkheid van de premie kunnen versterken en het aanvragen ervan vergemakkelijken.

“Als stad moeten we voluit inzetten op het bestrijden van leegstand en het stimuleren van ondernemerschap. Leegstaande handelspanden bieden geen fraai uitzicht voor bezoekers van onze stad. Dit zijn uitdagingen waar heel wat steden mee kampen. Ik besef ook wel dat elementen zoals fiscaliteit, macro-economische toestand, e-commerce, enz. een impact hebben op het ondernemingsklimaat. Er zijn in Ninove al goeie maatregelen beslist, zoals die premie. Maar we kunnen deze best zo optimaal mogelijk inzetten en promoten.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons