Ninove 25 May 2020 - 16u22
Scattered Clouds
16.51°C

Onder De Linde is stijlvol vernieuwd

01 september 2019
Onder De Linde is stijlvol vernieuwd

MEERBEKE – Onder De Linde is op een stijlvolle manier gerestaureerd tot een mooie feest- en vergaderruimte met behoud van het authentiek karakter.

Gelegen in de schaduw van de kerktoren was café Onder De Linde jarenlang een gekende ontmoetingsplaats aan de Halsesteenweg in Meerbeke. Het neoclassicistisch pand dateert van het einde van de 19de, met een kern uit de 18de eeuw.

Bart en Ida Niemegeers kochten het voormalige café in 2017 aan om er Barts’ ingenieursbedrijf ‘Prohead’ in te vestigen. Het pand bleek over voldoende capaciteit te beschikken om de ruimte, waar zich oorspronkelijk het café bevond, te verbouwen tot een multifunctionele (feest)zaal. Zo ontstond het idee om deze zaal te huur te stellen aan de inwoners van Meerbeke en omstreken.

In mei 2018 startten de verbouwingswerken. Bart en Ida lieten Onder De Linde op een stijlvolle manier restaureren tot een feest- en vergaderaccommodatie. Ze hielden eraan om het unieke, authentieke karakter van weleer te behouden.

Met een openingsreceptie op 31 augustus is het officiële startschot gegeven.

Vanaf dan kan je in de zaal ’t Café  terecht voor de organisatie van feesten, diverse evenementen en koffietafels tot 70 personen. Op het binnenplein wenkt een gezellig zonneterras. Tenslotte is er ’t Vergaderhuis, een volledig uitgeruste zaal voor (ontbijt)vergaderingen en seminaries.

Info: Onder De Linde

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons