Ninove 29 Mar 2020 - 00u25
Clear Sky
12.57°C

Na de sluiting van Cloë heeft Walter Praet nieuwe plannen

28 februari 2020

NINOVE – Voor confectiebedrijf Cloë is vrijdag 28 februari de laatste werkdag. Dan stopt het atelier definitief de activiteiten. Bedrijfsleider Walter Praet zat 35 jaar in de textielbranche en wist in die tijd zijn bedrijf op te werken. Tijd voor een afsluitende babbel met hem en de resterende personeelsleden. Over wat was en nog komen zal.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw bestonden in de streek nog heel wat kleine ateliers, die meestal tegen maakloon werkten. “Toen kennissen van mijn ouders in Denderleeuw met hun zaak stopten, heb ik het atelier in februari 1985 overgenomen. Iedereen verklaarde mij zot; ik ben er zowat als laatste mee begonnen. Ik nam de 10 personeelsleden, enkele machines en de klanten over.”

Blijkbaar waren die tevreden. “In februari 1988 zijn we met Cloë verhuisd naar het industrieterrein hier in Ninove. Toen werkten we al met een 20-tal personeelsleden, nadien uitgebreid tot 35 medewerkers. We hebben ons altijd toegelegd op het hogere niveau voor grote merken als Nathan, Strelli, Annemie Verbeke. We maakten zelfs kledij voor Sabena. 15 jaar geleden zijn we ook voor Dries Van Noten beginnen produceren.”

Als je Catharina Valente, Michelle Obama, Trigger Finger, koningin Mathilde en koningin Maxima kledij ziet dragen, die in jouw atelier is vervaardigd, mag je toch fier zijn op wat je verwezenlijkte. Hij kon dan ook een beroep doen op echte vakmensen zoals Connie, Christa, Basso en Marina, die hier tot de laatste dag zijn blijven werken.

Nieuw projecten

Walter besliste om de zaak correct en rustig af te bouwen en definitief te sluiten op 1 maart. Niet dat hij voor de rest van zijn leven achterover wil leunen in zalig nietsdoen. Het ondernemersbloed kruipt ook bij hem waar het niet gaan kan.

“In fuifzaal Cloë mogen 12 activiteiten per jaar plaats vinden. Ik wil de zaal nog wat meer afwerken en zeker zijn dat alles reglementair kan verlopen. Daarnaast is er ‘Ninove Danst’, waarvan de opbrengst naar een nieuw project zal gaan. Veel mensen hebben heel wat mooie kledij in de kast hangen, die ze niet meer dragen. Die kunnen ze naar hier brengen. Wij sorteren deze en hangen ze op rekken. In samenwerking met ‘Zonder honger naar bed’, bieden wij aan mensen in armoede de mogelijkheid om gratis tien stuks te komen halen, zaterdag 4 april. De dag nadien mag iedereen komen kopen voor 2 tot 3 euro per stuk.”

En dan plant hij nog met een twintigtal vrijwilligsters een kerstfeest voor dezelfde doelgroep. Nee, stilzitten staat niet in zijn woordenboek.

Info: Ninove DanstCloë.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons