Ninove 31 May 2020 - 08u00
Clear Sky
15.05°C

Boeren voorzien buren van lokaal lekkers

08 april 2020
Boeren voorzien buren van lokaal lekkers

OUTER – In de Buurderij kun je vanaf zaterdag 25 april rechtstreeks kopen van boeren en ambachtelijke producenten uit de buurt en op het ritme van de seizoenen. Elke zaterdagvoormiddag kan je op Herlinckhof jouw boodschappen ophalen, die je op voorhand online bestelde. Het is een gemakkelijke, veilige en snelle manier van inkopen doen.

Boeren & Buren brengt consumenten en lokale producenten online samen aan de hand van een gebruiksvriendelijk webplatform. In mei 2015 is dit gelanceerd in Vlaanderen en ondertussen kent België al 120 Buurderijen. Vlaanderen heeft ruim 60 Buurderijen en nu dus ook in Ninove.

Boeren & Buren doet een beroep op lokale ondernemende mensen, de zogenaamde Buurderij-verantwoordelijken. Zij zorgen voor een gevarieerd aanbod van lokaal lekkers en zijn de gastheer/-vrouw van de Buurderij. Zij staan in voor de communicatie met de producenten en voor de uitbouw van een lokaal netwerk.

Eerlijke prijs

Boeren & Buren is er in de eerste plaats voor de boeren. Uit onderzoek blijkt ruim 75% van de Vlamingen bereid te zijn om meer te betalen voor landbouwproducten als dat een eerlijke prijs oplevert voor de boer. Netwerkcoördinator Hannes Van den Eeckhou:t “Dankzij Boeren & Buren ontvangen de deelnemende producenten maar liefst 80 % van de verkoopprijs van hun producten. Dat is veel meer dan in andere verkoopkanalen, waar ze het meestal met minder dan de helft moeten doen of soms zelf met verlies verkopen.”

Ecologisch

Omdat je op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de boeren voedselverspilling tegen. Er wordt vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is. Inkopen doen via de Buurderij, betekent ook het aantal voedselkilometers beperken. De gemiddelde afstand, die de producten van de deelnemende boeren in België afleggen voor ze in de Buurderij terechtkomen, bedraagt 16 kilometer.

Bovendien zijn ze geen dagen onderweg en kan de klant dus rekenen op de gegarandeerde versheid van het uitgebreide gamma.

Praktisch

Een web platform, brengt de consumenten en de producenten samen. Je vindt er onder meer de producten van de Seizoenshoeve uit Ninove en van Dubbeldoel uit Gooik. Je meldt je met jouw mailadres aan als ‘buur’ en kiest nadien de producten. Eens jouw boodschappenmandje gevuld, betaal je online. Dat kan elke week tot donderdagavond. Je bestelt hoeveel en hoe vaak je zelf wilt.

De boeren maken met de grootste zorg de bestellingen voor jou klaar. Op zaterdag haal je tussen 10 uur en 11.30 uur jouw boodschappen af op Herlinckhof, Vijversweg 3 in Outer. Voor het eerste afhaalmoment van zaterdag 25 april kan je tot donderdag 23 april jouw bestelling plaatsen.

Info: Boeren & BurenBuurderij Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons