Ninove 06 Jun 2020 - 10u05
Lichte regen
8.71°C

Speelotheek ‘Speelodroom’ opent in september

02 juni 2017
Speelotheek ‘Speelodroom’ opent in september

De spelotheek verhuisde onlangs van het bijgebouw van de Hospitaalkerk naar de conciërgewoning aan het gebouw van de FOD Financiën langs de Onderwijslaan.

Vorig jaar zette de stad Ninove de aankoopprocedure in van het gebouw van de FOD Financiën gestart en vorige week werd de akte verleden. “De bedoeling is dat we daar een tijdelijke huisvesting bieden aan de PWA en VDAB en de politie die momenteel zijn gevestigd aan de Aalstersesteenweg. Ook enkele stadsdiensten zullen naar daar verhuizen”, vertelt burgemeester Tania De Jonge (Open VLD).

De spelotheek ’Speelodroom' verhuisde ondertussen alvast naar de conciërgewoning. “Het is een samenwerking tussen de stad, het OCMW en vzw Teledienst om allerlei speelgoed uit te lenen voor iedereen, zonder leeftijdsgrenzen. Op Autoloze zondag op 17 september gaat de spelotheek pas officieel open. Vanaf dan is iedereen er elke woensdagnamiddag welkom om educatief en plezant speelgoed te komen ontlenen, maar we focussen toch ook op kinderen in armoede”, zegt schepen van Kindbeleid Katie Coppens (SP.A). De speelotheek zal worden gerund door vrijwilligers van vzw Teledienst, de Ninoofse armoede-organisatie. De stad en het OCMW voorzien de coördinator. "We werken samen met de stad en vzw Teledienst al een tijdje aan de voorbereiding van deze speelotheek en zijn dan ook blij dat ze midden september zal kunnen openen langs de Onderwijslaan", aldus OCMW-voorzitter Lieven Meert (Samen)." Wanneer de bouw van het nieuwe sociaal huis en huis van het kind in de Burchtstraat binnen een tweetal jaar klaar is, zal de speelotheek verhuizen naar het nieuwe huis van het kind. Na een wedstrijd bij de Ninoofse scholen, werd de naam 'Speelodroom' gekozen voor de speelotheek.” 

Claudia Leonardi, die de opstartfase coördineert, en Walter Maes van Teledienst zijn alvast tevreden. “In het bijgebouw van de Hospitaalkerk zaten we op het eerste verdiep, wat niet handig was voor mensen met kleine kinderen bijvoorbeeld in een buggy. We hadden hier ook vier erg kleine opbergruimtes. In de conciërgewoning hebben we ook boven een ruimte ter beschikking voor speelgoed voor tieners en een vergaderlokaal, maar daarbuiten beneden een living, keuken en garage waar ander speelgoed of fietsen kan staan. Er is ook een tuin waar kindjes kunnen spelen en het ook voor ouders rustig vertoeven zal zijn met wat extra aankleding zoals stoelen en tafels.” Binnen twee jaar verhuist de spelotheek naar het gelijkvloers aan het nieuwe Sociaal Huis aan het gebouw De Cooman in de Burchtstraat.

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons