Cannot get Ninove location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Handelskern versterken via pop-up De 5Hoek

02 juni 2017
Handelskern versterken via pop-up De 5Hoek

Een leegstaand winkelpand aan ‘de Vijfhoek’ in Ninove (kruispunt Biezen-, Stations-, De Vlaeminck- en Pauwstraat) wordt van 1 april tot 30 juni een pop-upplek en experimenteerplaats voor cultuur, ambachten en nieuwe horeca. Om de beurt verhuizen twee lokale ‘artists in residence’ hun atelier naar het pand en installeert een jonge startende ondernemer er een tijdelijke horecazaak. Met steun van de stad Ninove wordt ‘De 5Hoek’ een boeiende bruistablet en een draaischijf voor zowel makers (jonge creatievelingen) en smakers (jonge starters in de horeca) als voor cultuurliefhebbers en lokale consumenten. 

Hippe foodies en ‘unieke’ keramiek

Eerder kon je er al Food Swings vinden, een hippe “lunchbar by day & restaurant by night” van de zussen Eva en Sarah Dehenauw. Nog tot zondag vind je er Ginger Ceramics van Frauke Hamerijck. Vanaf maandag 5 juni neemt Femke Geeroms er met Fabrik UNIK haar intrek.

Fabrik UNIK

Deze pop-up zal de etalage sieren met baby- en kinderkleertjes, maar ook met gepersonaliseerde cadeautjes. Elk stuk is handgemaakt en dus helemaal UNIeK. Naaiwonders kunnen hun hart ophalen bij de kleine, maar zorgvuldig uitgekozen selectie aan stoffen. Initiatiefneemster Femke Geeroms zorgt ook voor verschillende workshops voor beginners als gevorderden. 


Initiatief van de stad Ninove

‘De 5Hoek’ is een initiatief van de dienst cultuur in het kader van het festival ViTrien, maar wordt ten volle gesteund door de dienst lokale economie. “Dit initiatief past immers 100 procent in de ambities van het stadsbestuur om onze handelskern te versterken”, zegt schepen van lokale economie Alain Triest. “We hopen dat dit initiatief een leerrijke ervaring is voor de opstart van toekomstige pop-ups”, besluit Alain Triest.  

 

 

We hopen dat dit initiatief een leerrijke ervaring is voor de opstart van toekomstige pop-ups

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons